![]() |
| A oto przepis: |
1 szklanka cukru
1/2 łyżki proszku do pieczenia
1 kostka smalcu ( może być masła, ale ze smalcu ciasto będzie kruche)
2 jajka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać. Po rozwałkowaniu ciasto powinno mieć grubość, ok. 5 mm. Na wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nastawić na 170 C i piec przez 15-20 min.
Można do nich dodać co się chce. Na zdjęciu są z orzechami włoskimi i cukrem. Ja najbardziej lubię z cynamonem. Można też dodać wiórki kokosowe, orzechy laskowe, żurawinę, rodzynki.
Kalendarz i płaszczyk:
To tyle na dziś. Na koniec tradycyjna piosenka, taka bez której nie ma świąt. Wham!- Last Christmas
Pozdrowienia i buziaki. Mam nadzieję, że wczoraj spędziliście mile dzień.
Pati

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz